El Museu de Lleida proposa una experiència dels sentits que permetrà la descoberta de la vessant més desconeguda d’aquest polifacètic artista del Renaixement. Leonardo da Vinci conegut per la seva contribució a les arts, l'anatomia, l'enginyeria i la mecànica, també va aportar el seu enginy a la gastronomia.
dijous, 5 d’abril de 2012
Santa Anna, l'obra mestra definitiva de Leonardo da Vinci
Del 29 de març al 25 de juny de 2102, el Museu del Louvre presenta l'exposició "Sainte Anne, l'ultime chef-d'ouvre de Léonard da Vinci". Obra mestra de Leonardo da Vinci restaurada amb l'ajuda del Centre d'Investigació i Restauració dels Museus de França, la Verge i el Nen amb Santa Anna és al cor d'una extraordinària exposició que reuneix per primera vegada tota una sèrie de documents relacionats amb aquesta taula.
La mostra conté esbossos de composició, dibuixos preparatoris, estudis de paisatge i el magnífic cartró de la National Gallery de Londres-mai mostrats al costat de la taula des de la mort de Leonardo- que il · lustren, entre altres coses, aquesta llarga meditació i reflecteixen diferents solucions proposades successivament pel mestre.
La presentació d'altres pintures de Leonardo da Vinci també serveix per mostrar com la Sainte Anne és la veritable culminació de la recerca moltes i diverses sobre la naturalesa de l'artista i l'art. Per tal de donar plena dimensió de la naturalesa innovadora d'aquest treball, l'exposició també tracta de reemplaçar en la tradició iconogràfica relacionada amb això (la Verge i el Nen amb Santa Anna) i es centra en la influència considerable que va tenir en l'art italià del segle XVI.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada